Трима души бяха убити, а множество ранени, при руски удари

...
 
Трима души бяха убити, а множество ранени, при руски удари
Коментари Харесай

Трима души бяха убити, а множество ранени, при руски удари в Украйна

 

Трима души бяха убити, а голям брой ранени, при съветски удари в Украйна. Губернаторът на Херсонска област заяви, че 61-годишна жена е починала в дома си по време на офанзива с дрон против село Михайловка, ситуирано на десния бряг на река Днепър, по която минава фронтовата линия в този южен украински район.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви за съветски удар по жилищен регион в града, при който има един погубен и 12 ранени, измежду които четири деца.

„ Нанесени са обилни вреди по няколко пететажни здания. Пострадала е и постройката на института за незабавна здравна помощ “, добави Терехов.

Харковска област, която включва едноименния град – втория по величина в Украйна, граничи с Русия и е подложена на съвсем всекидневен обстрел от страна на съветската войска.

Трима души бяха убити, а голям брой ранени, при съветски удари в Украйна

Най-малко шестима души са ранени при съветски ракетен удар по град Николаев, заяви ръководителят на регионалната военна администрация Виталий Ким.

„ Имаме информация за шестима потърпевши, един от които е тежко ранен “, добави той.

Укринформ заяви за детонация в град Николаев, породена по предварителна информация от офанзива с балистична ракета.

На собствен ред ръководителят на военната администрация на Днепропетровска област, Серхий Лисак, заяви за един умрял 55-годишен мъж при съветски обстрел на град Николопол.

В града са развалени жилищни здания и електрически далекопровод, а информацията за вредите към момента се актуализира.

Общо 13 съветски дрона са атакували нощес няколко украински области, заяви командирът на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук.

Десет от тях са били прехванати от украинската противовъздушна защита над Харковска, Сумска и Киевска област, добави той, без да посочи какво се е случило с другите три дрона.

Руската войска заяви, че е унищожила 18 снаряда, изстреляни от Украйна с реактивни системи за залпов огън „ Вампир “ против Белгородска област.

Според регионалния шеф Вячеслав Гладков един човек е бил ранен „ от шрапнел “ в този граничен район, станал цел на многочислени украински офанзиви с дронове и артилерия.

Москва ускори масираните си удари против Украйна, изключително от предходната седмица, представяйки ги като ответни дейности.

Те нанесоха огромни вреди на гражданската инфраструктура, по-конкретно на електропреносната мрежа, захранваща Харков.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР